Ismét itt a kánikula, de a sütikedvelőknek ez sem akadály. Most egy sütés nélküli receptet osztok meg veletek. Ez egy gyors és nem utolsó sorban nagyon finom süti. Elég is a szóból következzék a recept.
Hozzávalók:
10 dkg nádcukor
10 dkg vaj
1/2 teáskanál vaníliakivonat
1/2 csm étkezési zselatin
2 dl tej
1 csm babapiskóta
1,5 csm túró
gyümölcs ízlés és szezon szerint
Elkészítés:
A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd ha ez kész hozzá adjuk a túrót és ismét jó alaposan összekeverjük. Én gépi segítséget vettem igénybe, de természetesen kézi habverővel is lehet.
A zselatint beáztatjuk 15 percre a 2dl tejbe, néha alaposan átkevergetjük. A 15 perc letelte után gyöngyözésig melegítjük és melegen a túrókrémhez adjuk és elkeverjük. Az őzgerinc formákat (más süteményforma is megfelel) folpackkal kibéleljük és az így kibélelt formákba az elkészült túrós krémet beletöltjük.
Ezután következnek a gyümölcsök, én most sárgabarackot használtam de bármilyen idény gyümölccsel elkészíthetjük. A megmosott barackokat feldaraboljuk és a már kitöltött krémbe rakjuk és az egészet piskótákkal zárjuk le.
A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük dermedni körülbelül 2 órára.
Dermedés után, ha felfedezte a család mentsünk ki magunknak egy szeletet, mert sokáig nem gyönyörködhetünk benne, a siserehad jóízűen elfogyasztja :-)