A kánikulára tekintettel most egy igazán egyszerű és gyors leves receptjét szeretném megosztani, amit a mai napon készítettem el. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy, a gyerekek nagy kedvence.
Hozzávalók
30 dkg sárgabarack
1,5 dl víz
15 dkg nádcukor
2 dl tejszín
5 db nagyobb mentalevél (el is hagyható, ha valaki nem szereti)
csipet só
Tejszínhab spray a díszítéshez és néhány mentalevél
Elkészítés
A leves elkészítéséhez szükségünk lesz egy tálas mixerre vagy egy botmixerre. Én jelen esetben egy tálas mixerben készítettem el. Ehhez a recepthez jó érett gyümölcsöket válasszunk. A gyümölcsöket megmostam és kimagoztam, majd pedig apróbb darabokra vágva a tálas mixerbe raktam. A gyümölcsre ráöntöttem a vizet apránként (a felhasznált víz mennyisége attól függ milyen rostos a gyümölcs, így lehet kevesebb vagy több is az általam megadottnál). Amikor megfelelően egynemű és sűrűségű levesalapot kaptam megkóstoltam és egy csipet sóval és a nádcukorral ízesítettem, valamint az apróra vágott mentalevelet is hozzáadtam. Ezekkel a hozzávalókkal ismét átturmixoltam és a tálaló edénybe töltöttem az elkészült levest. A selymesebb íz kedvéért hozzáadtam még a 2 dl tejszínt. A tejszínt nem szabad a turmixgépben hozzáadni, mivel akkor a leves nem lesz szép selymes állagú.
Az elkészült levest fogyasztás előtt legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellemes hőmérsékletű legyen. Tálaláskor tejszínhabrózsával és mentával díszíthetjük.
Ez egy igazán egyszerű és gyors krémleves,mely nem tartalmaz lisztet és a tejszín növényi tejszínnel is helyettesíthető, így az ezekre az összetevőkre érzékenyek is bátran elkészíthetik. Jó étvágyat mindenkinek hozzá :-)