Érik a szilva. Most ebből készítettem egy egyszerű és gyors süteményt.
Hozzávalók
Tésztához:
15 dkg sütő ráma
20 dkg liszt
20 dkg cukor
3 db tojás
1 csm vaníliás cukor
1 csm sütőpor
csipet só
Tetejére:
2 ek zsemlemorzsa
40 dkg szilva
3 ek cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A rámát, cukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgákat egy habverővel habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt felét. Ezt követően belekeverjük a tojáshab felét. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a maradék liszt és végül a tojáshab, amit óvatosan belekeverünk.
A kész tésztát kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk, a tetejét meghintjük zsemlemorzsával, ráfektetjük a kimagozott szilvákat a vágott felükkel és meghintjük a cukorral. 180 fokos sütőben sütjük szép aranysárgára kb. 25-30 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük.