Evas cookies

A blogommal szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak Jól bevált recepteket osztok meg veletek, napról napra, de legalábbis elég gyakran. A receptek gazdaságosak, és kapcsolódnak a szezonális zöldségekhez, gyümölcsökhöz.

Friss topikok

  • szépjuhászné: Olívaolaj kell bele, általában van benne valami friss zöld. A magyar átírás pedig dzadziki. És mié... (2014.07.21. 13:49) Tzatziki saláta
  • Radvány Eszter: @lavór: Kedves Lavór! Igen, akár turmixnak is nevezhetjük, mivel hőkezelés nélkül készített nyers... (2014.07.20. 17:44) Sárgabarack krémleves főzés nélkül

Pizza ahogy mi készítjük

2014.07.18. 18:56 Radvány Eszter

A családom egyik nagy kedvence a pizza. Sokféle tészta receptet kipróbáltunk, nekünk ez jött be a legjobban, amit most megosztok veletek.

Tészta hozzávalói (vastagabb tésztához)

40 dkg kenyérliszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 csm szárított élesztő

csipet cukor

1,5 tk só

2 dl olaj

langyos víz

Elkészítés

A liszteket kimérjük egy tálba (a recept csak kenyérlisztből is elkészíthető). A kimért liszt közepébe egy kis mélyedést csinálunk, ebbe bele öntjük a szárított élesztőt, egy csipet cukrot és egy csipet sót szórunk rá, majd erre ráöntünk egy kávés-pohárnyi langyos vizet. Ha az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tésztát a maradék sóval olajjal és annyi langyos vízzel, hogy egy olyan tésztát kapjunk ami nem ragad a kezünkre. Az elkészült tésztát letakarva 1/2 órát pihentetjük. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük, ha van pizza fokozat akkor arra, ha ilyen nincs akkor a legmagasabb hőfokra. Ez a tészta mennyiség nekem egy 36x45 cm-es tepsihez elegendő.

P7170051.JPG

A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítom, a kívánt nagyságúra nyújtom és az előkészített tepsibe teszem (ha a tepsi nem tapadás mentes, akkor vékonyan olajozzuk ki). Az így elkészített tésztát villával kicsit megszurkálom és az előmelegített sütőbe kb. 10 perc alatt elősütöm. Az elősütött pizza alapot házi pizzaszósszal megkenem és erre kerül rá a feltét, ami lehet szalámi, kolbász, szalonna, csirkemáj ragú, darált húsos ragú, stb. Erre kerül a sajt ami a mi esetünkben mozzarella és az egész megkoronázásaként következhet néhány friss bazsalikom levél.

A feltéttel megkoronázott pizzát ismét a sütőbe teszem és addig sütöm, míg a széle aranybarna lesz és a sajt is kellemesen megolvad. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://mycookies.blog.hu/api/trackback/id/tr626522157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása