Evas cookies

A blogommal szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak Jól bevált recepteket osztok meg veletek, napról napra, de legalábbis elég gyakran. A receptek gazdaságosak, és kapcsolódnak a szezonális zöldségekhez, gyümölcsökhöz.

Friss topikok

  • szépjuhászné: Olívaolaj kell bele, általában van benne valami friss zöld. A magyar átírás pedig dzadziki. És mié... (2014.07.21. 13:49) Tzatziki saláta
  • Radvány Eszter: @lavór: Kedves Lavór! Igen, akár turmixnak is nevezhetjük, mivel hőkezelés nélkül készített nyers... (2014.07.20. 17:44) Sárgabarack krémleves főzés nélkül

Vödörvölgyi kifli

2014.07.22. 18:20 Radvány Eszter

Ma egy sós kelt tészta receptjét készítettem el. Jó alternatíva a szokásos pogácsa helyett egy gulyás leves mellé, de sör vagy borkorcsolyaként is kiváló.

Hozzávalók:

 20 dkg margarin

1 ek só

1 dl tej

5 dkg élesztő

2 ek cukor

70 dkg liszt

2 db tojás és 1 db tojás sárgája a lekenéshez

1 db kefír

1 dl olaj

Megszóráshoz: sajt, lenmag, mák, szezámmag, köménymag stb. ízlés szerint.

A margarint habosra keverjük az evőkanál sóval, és további felhasználásig félre tesszük.

Az élesztőt a langyos tejjel és egy csipet cukorral, sóval felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük ebbe kerül a felfuttatott élesztő, a kefír, a 2 db egész tojás és az 1 dl olaj. Az összetevőkből egy rugalmas tésztát dagasztunk. A kidagasztott tésztát gyúródeszkára borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Az egyes részeket lapostányér nagyságú kerek lapokká nyújtjuk. 4 lapra rákenjük a sóval kikevert margarint és ezeket a másik 4 lappal beborítjuk. Az így kapott tésztalapokat 8 egyenlő részre vágjuk. A cikkeket szorosan feltekerjük a szélesebb oldalától kezdve és tapadás mentes sütőlemezre rakjuk ritkásan, (mivel még sütés előtt 1 órát kelesztjük). A kész kifliket a tojás sárgájával lekenjük és ízlésünknek megfelelően megszórjuk. Az én esetemben lenmaggal, köménymaggal, mákkal. A kész kifliket 1 órát kelesztjük ez idő alatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük és világos zsemleszínűre sütjük.

 

P7190068.JPG

P7190067.JPG

 Frissen fogyasztva az igazi!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya borkorcsolya kelt tészta sós sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://mycookies.blog.hu/api/trackback/id/tr146535215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása