Tudom nem a mindenki által megszokott pizza ez, de higgyétek el nagyon is finom. Nem kell félni a szilvától a pizzán, főleg most, hogy szezonja van. Sokan most azt gondoljátok, szentségtörés a paradicsomon kívül más gyümölcsöt a pizzára rakni, de ha már létezik hawaii és magyaros meg még kitudja milyen pizza akkor úgy vélem ez is meg ér egy próbát!
A már előzőleg bemutatott pizza alap elkészítésével kezdünk.
Feltét:
25dkg szilva
2 csomag selyemsonka (kb. 20dkg)
1 üveg pizza szósz ( én házilag készítem de megfelel a bolti is, vagy az általunk befűszerezett sima paradicsom szósz)
2 csomag mozzarella
bazsalikom izlés szerint
Elkészítés
Miután a tésztát összeállítottuk és fél órán át kelesztettük, tepsibe rakjuk és megszurkálás után elősütjük. Akinek a sütőjén van pizza fokozat azon, akinek nincs annak 200 fokon. Amíg sül a tészta, kivesszük a szilvák magját és negyedekre vágjuk. Az elősütött tésztát megkenjük a pizza szósszal, rárakjuk a selyemsonkát, elrendezzük rajta a szilvákat és a mozzarellát. Az így összeállított pizzánkat kb. 15 perc alatt készre sütjük, mert ekkor már csak annyi időre van szüksége, hogy kicsit megpiruljon, a sajt elolvadjon. Miután kivettük, rátépkedjük a bazsalikomleveleket is, bár aki nem szereti az ezt a lépést ki is hagyhatja. Pár perc pihentetés után már ehető is.
Egyszer mindenkinek ki kell próbálni!