Evas cookies

A blogommal szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak Jól bevált recepteket osztok meg veletek, napról napra, de legalábbis elég gyakran. A receptek gazdaságosak, és kapcsolódnak a szezonális zöldségekhez, gyümölcsökhöz.

Friss topikok

  • szépjuhászné: Olívaolaj kell bele, általában van benne valami friss zöld. A magyar átírás pedig dzadziki. És mié... (2014.07.21. 13:49) Tzatziki saláta
  • Radvány Eszter: @lavór: Kedves Lavór! Igen, akár turmixnak is nevezhetjük, mivel hőkezelés nélkül készített nyers... (2014.07.20. 17:44) Sárgabarack krémleves főzés nélkül

Szilvás-selyemsonkás pizza

2014.08.07. 19:08 Radvány Eszter

Tudom nem a mindenki által megszokott pizza ez, de higgyétek el nagyon is finom. Nem kell félni a szilvától a pizzán, főleg most, hogy szezonja van. Sokan most azt gondoljátok, szentségtörés a paradicsomon kívül más gyümölcsöt a pizzára rakni, de ha már létezik hawaii és magyaros meg még kitudja milyen pizza akkor úgy vélem ez is meg ér egy próbát!

A már előzőleg bemutatott pizza alap elkészítésével kezdünk.

Feltét:

25dkg szilva 

2 csomag selyemsonka (kb. 20dkg)

1 üveg pizza szósz ( én házilag készítem de megfelel a bolti is, vagy az általunk befűszerezett sima paradicsom szósz)

2 csomag mozzarella

bazsalikom izlés szerint

Elkészítés

Miután a tésztát összeállítottuk és fél órán át kelesztettük, tepsibe rakjuk és megszurkálás után elősütjük. Akinek a sütőjén van pizza fokozat azon, akinek nincs annak 200 fokon. Amíg sül a tészta, kivesszük a szilvák magját és negyedekre vágjuk. Az elősütött tésztát megkenjük a pizza szósszal, rárakjuk a selyemsonkát, elrendezzük rajta a szilvákat és a mozzarellát. Az így összeállított pizzánkat kb. 15 perc alatt készre sütjük, mert ekkor már csak annyi időre van szüksége, hogy kicsit megpiruljon, a sajt elolvadjon. Miután kivettük, rátépkedjük a bazsalikomleveleket is, bár aki nem szereti az ezt a lépést ki is hagyhatja. Pár perc pihentetés után már ehető is.

Egyszer mindenkinek ki kell próbálni!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szilva gyors pizza egyszerű friss gyümölcs

süti beállítások módosítása