Ma egy egyszerű muffint készítettem. Tombol a nyári szünet és a gyerekek igénylik, hogy mindig legyen valami finomság a süteményes dobozban. Én nem vásárolok nassolni valókat, mert szeretem tudni, hogy mit esznek a gyermekeim, ezért egy héten többször is sütök valami finomságot. Hét közben fontos, hogy egyszerű legyen a recept, mert főállású dolgozó anya vagyok.
Hozzávalók
25 dkg nádcukor
4 egész tojás
25 dkg ráma
2 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csm sütőpor
csipet só
1 csm vaníliás pudingpor
1 csm csokoládés pudingpor
1 csm puncsos pudingpor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A puha rámát habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és jól kidolgozzuk. A tojásos keverékhez adjuk kanalanként, a sütőporral elkevert lisztet. Ha a liszt felét beledolgoztuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd pedig a maradék lisztet és a csipet sót. Simára keverjük a tésztát, ha ezzel megvagyunk akkor a tészta-alapot 3 részre osztjuk.
1 részhez a vaníliás
1 részhez a csokoládés
1 részhez a puncsos pudingport keverjük és már a munka nagy részével kész is vagyunk.
A muffin sütőformát a papírkosarakkal kibéleljük. Mindegyik kosárkába teszünk egy teáskanálnyi tésztát. A sorrend szinte mindegy, de az én tapasztalatom szerint jó ha a csokoládés kerül középre, nehogy megégjen. A muffin tepsit az előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük. A sütési idő letelte előtt ellenőrizzük tűpróbával, hogy a tészta kellően átsült-e. Ha megsült, rácsra tesszük kihűlni. Ha langyosra hűlt, már fogyasztható is.